19 Eylül 2017 Salı

Sağlık,Rızık ve Bereket Duası

Sabah Akşam 3 Kere Okunan Sağlık,Rızık ve Bereket Duasıdır.

Beyhaki'nin Aişe (ra) dan rivayetine göre Allah Rasulü (sav) şöyle buyurmuştur: '' Ey Aişe benim sana vereceğim bu öğüdümü mutlaka tutmalısın. Öğüdüm, şu duayı vird olarak mutlaka okumaya devam etmendir;

Ya hayyü ya kayyumü bi rahmetike esteğiysu aslıh li şani küllehu va la tekilni ila nefsi tarfete aynin ve la ila ehadin minan nas.

Manası: Ey varlığı ebedi ve sonsuz olan Allah'ım. Senin rahmetine güvenerek senden istiyoruz. Bizim her türlü işlerimizi düzeltip yoluna sen koy. Göz açıp yumacak kadar kısa bir zamanda bile bizi nefsimize bırakma. Herhangi bir insana da bizi muhtaç etme.




Hatib'in Ebu Hüreyre (ra) dan rivayetine göre Allah Rasulü (sav) şöyle buyurmuştur : Ey Fatıma (ra) ! Şu öğüdümü muhakkak tutmalısın. Her akşam ve sabah şu duayı muhakkak 3 kere okumalısın;
Ya hayyü ya kayyumü bi rahmetike esteğiysu aslıh li şani küllehu va la tekilni ila nefsi tarfete aynin ve la ila ehadin minan nas.
Bu dua Allah Rasulü'nün (sav) Aişe (ra)'a öğütlediği duanın aynısıdır. Ancak Hadisi şerif rivayetleri farklıdır. Demek oluyorki Allah Rasulü (sav) Aişe (ra)'a öğütlediği duayı aynı zamanda Fatıma (ra)'ın sıtma hastalığına yakalandığında tavsiye buyurulduğu Enes (ra)'den rivayet edilen bir hadisi şerifte söylenmiştir.

Bu dua; Özetle ifade edilmek gerekirse , Her kim Allah Rasulü (sav)'ın Aişe ve Fatıma (ra)'a tavsiye ettiği bu duayı her gün 3er defa sabah namazından sonra okumayı vird edinirse ki bu miktar 3,7,11,41,100,313,1000 kere veya daha fazla okumayı vird haline getirirse, Allah Teala (cc) o kulunusağlık ve afiyette daim kılar. Dünyada fakirlik ve yoksulluk yüzü görmez. Bulaşıcı ve tedavisi mümkün olmayan hastalıklara karşı koruma altına alınmış olur. Özellikle sıtma hastalığına karşı defalarca denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.
Sıtmanın yaygın olduğu bir devirde doktorlar çare bulamadıkları bir çok hasta için bize müracet olunmuş, bu hadisi şerif kendilerine tavsiye bulununmuş, tertip alınan duanın her gün 41, 100, 313 veya 1000 kere okumaları öğütlenmiş, uygulamanın ilk bir kaç günü içersinde hastaların şifaya kavuşturulduğu haberi tarafımıza ulaşmıştır. ( Bu ifadeler metin yazarı Muhammed Hakkı'nın kendi ifadeleridir) Okuyacak olanlara şimdiden izin verilmiştir.
Kaynak: ( Nusretü'l Cünud )

0 komentar:

Yorum Gönder


Top